Σελίδες

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Τραγουδώντας Μίκη Θεοδωράκη - Φίλοι Μίκη Θεοδωράκη "Άξιον Εστί"

Τη Δευτέρα  25 Σεπτέμβρη πού μας πέρασε παρ' όλη τη βροχή πού έπεφτε σχεδόν ασταμάτητα, η προσέλευση του κόσμου υπήρξε συγκλονιστική  στο κάλεσμα πού κάναμε εμείς, οι Φίλοι του Μίκη,  να τραγουδήσουμε μαζί.

Ο ''Μπαρμπαγιάννης'' φάνηκε  μικρός για να αγκαλιάσει την ανάγκη και τη λαχτάρα του κόσμου για καλό ποιοτικό τραγούδι.

Ήταν μιά εξαιρετική βραδιά πού είχε ως σκοπό να ξαναφέρει κοντά ανθρώπους πού η μιζέρια της καθημερινότητας  και  ο σύγχρονος τρόπος ζωής απομάκρυνε, να τους κάνει να επικοινωνήσουν και πάλι, να ξαναβρούνε τη χαμένη συντροφικότητα τους, να πάρουν κουράγιο αλλά κι ελπίδα, να σταματήσουν να ουρλιάζουν μονάχοι χωρις να τους ακούει κανεις, αλλά να σιγοτραγουδήσουμε αντάμα για να ακουστούμε στα πέρατα του κόσμου.
Οι φίλοι καλλιτέχνες πού έντυσαν μουσικά τη βραδιά, έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό, ήρθαν εθελοντικά, όπως άλλωστε και όλοι όσοι συμμετείχαμε στη διοργάνωση της συγκεκριμένης μέθεξης και με τις νότες τους αγκάλιασαν τις φωνές και τις καρδιές μας.
Νομίζω ότι κάτι καταφέραμε, το νοιώσαμε στη δίψα του κόσμου, στα γεμάτα χαρά βλέμματα πού μας χάιδευαν την καρδιά και μας παρότρυναν να το επαναλάβουμε και μεις άλλο πού δεν θέλαμε, να κάνουμε σχέδια και να ζωγραφίζουμε πολύχρωμους παμπόνηρους ήλιους πάνω στο μαύρο τους!
Θα ξαναβρεθούμε σύντομα, το ετοιμάζουμε ήδη, ελπίζουμε καλύτεροι, με την συμμετοχή και τη βοήθεια κι άλλων, να το μεγαλώσουμε να το απλώσουμε να γίνει μια τεράστια αγκαλιά και να αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα, να ξεχειλίσουμε πολιτισμό για να μπορέσουμε να πνίξουμε τη βαρβαρότητα των καιρών μας, για να ξαναντύσουμε τις ψυχές μας με την άνοιξη πού μας στερήσαν.

Θα τα πούμε σύντομα
Οι Φίλοι του Μικη < Αξιον  Εστί>





1 σχόλιο: