Σελίδες

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ - του Νίκου Ρίγγα





                
Τα τελευταία κείμενα του ΜΙΚΗ  είναι εκρηκτικά , συνειδητά , εξοργιστικά , ιστορικά και εβεργετικά για όσους ξέρουν να αποκωδικοποιούν  τις σκέψεις  και τους στόχους του κάθε Επαναστάτη , ο οποίος βιώνει μοναδικά τις αυθεντικές Αλήθειες . Στο σημείο αυτό  πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ο ΜΙΚΗΣ είναι ένας βαθιά και διαλεχτικά σκεφτόμενος  κομουνιστής  , ένας ανύπνωτος ονειρευτής , ένας άγρια περήφανος και ακαπίστρωτος  άνθρωπος , ένας  μεγάλος και διαχρονικός δημιουργός  και ένας ασίγαστος και ωφέλιμος εξεγέρτης .


Εκείνο που πρέπει εξ αρχής να σημειωθεί και επιστημονικά   είναι η ξεχειλισμένη ενέργεια ,  η ολοζώντανη μνήμη ,  το επίγνωτο χρέος  και τα κατασταλαγμένα μηνύματα που στέλνει ο  ΜΙΚΗΣ  προς τους αέναους αγωνιστές και την Ιστορία . 

Είναι κυριολεκτικα ένα ξέσπασμα ιστορικού θυμού .

Η  αποψή του ότι απότυχαν μες τους αιώνες όλα τα κοινωνικά συστήματα σημαίνει , κατά τη γνώμη μου , πως όλα τα κοινωνικά συστήματα , πλήν Σοσιαλισμού ,  απότυχαν γιατί ήταν και είναι   ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ  ,  ενώ ο Σοσιαλισμός απότυχε  επειδή δεν είναι ακόμα έτοιμος ο  ΑΝΘΡΩΠΟΣ ,  αλλά και γιατί
με πολλούς τρόπους ο καπιταλισμός  { σήμερα σκέψου  Ιμπεριαλισμός }   εμποδίζει τον  ΑΝΘΡΩΠΟ  να νιώσει το μεγαλείο που κουβαλάει μέσα του .  

Γι αυτό και προβαίνει σε οικουμενικό κάλεσμα για συζήτηση  , μέσω του Διαδυκτίου και των άλλων μέσων επικοινωνίας  ,  για τη φύση του ανθρώπου και τους καινούργιους τρόπους  προσέγγισης και ανελιξής του .

Και έχει το δικαίωμα ο ΜΙΚΗΣ να οργίζεται , σαν πολυεπαναστάτης που είναι , για την προσφορά και το μάτωμα των Λαών , ιδιαίτερα  κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πόλεμου ,  καθώς και για  το μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο πισωγύρισμα της Ιστορίας που βιώνει σήμερα παγκόσμια ο άνθρωπος . 

Η κακή συγκυρία στο γήινο προσκήνιο του Τράμπα και του Κύμα   {  κοινός παρονομαστής τους η επικίνδυνη αστάθεια . . . }  δημιουργεί σοβαρούς κίνδυνους  , όπως επίσης και το κάλεσμα του Τσίπρα από τον Τραμπ δεν είναι καλό σημάδι για την ανεξαρτησία της χώρας μας . . .

Στο μεγάλο ερώτημα που βάζει  για την αποτυχία όλων των κοινωνικών συστημάτων καταθέτω τρεις  απαντήσεις που κυρίως   οι Επαναστάτες  , όπως ο ΜΙΚΗΣ , μπορούν εύκολα να κατανοήσουν : 


1 ]  Ο  ΛΕΝΙΝ από τότες . . . έχει δηλώσει ,  «  Για να γίνεις κουμουνιστής πρέπει πρώτα να αποχτήσεις  όλο τον επεξεργασμένο πλούτο της  ανθρωπότητας ! . . . »

2 }   Ο  ΦΡΟΪΝΤ   έχει πει ότι ,  «    Το  πρώτο προαπαιτούμενο του   Πολιτισμού  είναι  η   ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  ! . . . .  »

3 }   Κάποιος ποιητής γράφει ότι ,  «    Ο   άνθρωπος δεν θα βρει ποτέ το δρόμο του αν πρώτα δε νιώσει , δε σαρκώσει ,  δε ξεκορμίσει ,  δε σεργιανήσει ,  δεν τραγουδήσει και δε φιλέψει το πανανθρώπινο  το   μ έ γ α    α μ ο ι β α ί ο    σ  ‘   α γ α π ώ  !  . . .

Αυτές είναι συνοπτικά οι απαντήσεις μου στο ιστορικό και αναγκαίο οικουμενικό κάλεσμα  που εύλογα μας κάνει ο   ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ , και είναι συνακόλουθα επίσης αναγκαίο  να ανταποκριθούμε σ΄αυτό το κάλεσμα .



                                                Ν ί κ ο ς     Ρ ί γ γ α ς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου